Kezdőlap... - kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel
Foglalás/Ajánlatkérés... Galéria... Elérhetőség...
 

Aktuális ajánlataink

Flash töltődik...

Megnyílt a Herend-Lakosztály!

kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel

Konferencia...
Termek...
Programok...

kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel

''a Grófnál'' Étterem...

A Múzsák Kastélya... - kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel

Magyar Kastélyszállodák Szövetsége

Historic Hotels Europe

Honlaptérkép

 

GPS tájékozódás + Kötélpálya

A kötélpálya helyszínének megközelítése térkép alapján GPS rendszerrel történik. Az út bizonyos pontjain a feladathoz elengedhetetlenül fontos eszközöket (pl.: beülők, biztosító kötelek, karabinerek, stb.) rejtettünk el, ezek összegyűjtése feltétele a feladat sikeres végrehajtásának.

Speciális, mesterségesen épített 5-6 m magasan elhelyezkedő kb. 80-100 m hosszú kötélpálya várja a csoportot, melyen felső biztosítással kell végighaladni (a résztvevők speciális hegymászó "beülőn" keresztül folyamatosan egy a pályától független kötélen vannak bebiztosítva).

A gyakorlat megmutatja az egyének kihívásokra való reakcióját, az esetleges nehézségek, megtorpanások (ez esetben fóbiák) csoportos kezelését, "a leggyengébb láncszem" iránti spontán segítőkészség megnyilvánulását. Látszólag a feladat az egyéni teljesítményre fókuszált, de a végrehajtás sikeressége függ az együttműködés mértékétől. A végső eredményt az összegyűjtött pontok száma mutatja meg.

"Mentsd át társadat a pókhálón"

Összpontosítást, fegyelmet, szoros együttműködést, tervezést, komoly csapatmunkát igénylő feladat. A csoport minden tagjának át kell jutnia egy erre a célra tervezett nehezített "pókhálón" anélkül, hogy a köteleket megérintenék. Érintés esetén pontlevonás, átjutás esetén eszközöket rejtő értékes pont a jutalom. Minden csoporttag saját belátására van bízva, hogy milyen nehéz utat választ és mennyi pontot szerez a csapatnak.

A feladat célja, hogy hangsúlyozza annak értékét, hogy a csoporttagok támogatása és segítsége önmagában is motiváló tényező lehet és a legjobbat hozhatja ki a feladatot végrehajtó emberből. Gyakran a megsokszorozódott erő a képességeken túlmutató feladatok vállalására is alkalmassá teszi a csoporttagokat.

"Mission impossibile"

A "Mission impossibile" gyakorlat hasonló a "Légtornász" gyakorlathoz. A különbség abban rejlik, hogy ennél a feladatnál a felfüggesztett embert a csoport együttes erővel, kötelekkel mozgatja és segíti át egy akadálypálya felett a célhoz. A feladat végrehajtásához a csoporttagok nagyon pontos együttműködésére van szükség. Erejük összpontosításával teremtenek egyensúlyt és határozzak meg a haladási irányt a feladatot végző személy számára, és ez az egyensúly a feltétele a gyakorlatot végző biztonságának. A gyakorlatot a csoport minden tagja elvégzi. Célja, az abszolút bizalom kialakítása a csoporton belül és a mások iránti felelősségérzet erősítése. Továbbá célja, hogy a feladatot végzők érezzék azt, hogy egyéni sikerük elképzelhetetlen a csoport támogató ereje, "háttérmunkája" nélkül.

"Bungy" Gumikötél futás és "Favágó játékok"

Pontgyűjtő, csapatépítő erőnléti feladatok. Vidám, élményszintű levezetése a napnak, a férfias erő összemérésére alkalmas feladatsor. Pl.: farönk gurítás, farmeron lógás (fára erősítve), fejsze hajítás.

A Héderváry Kastély parkjában - a Harmónia Humán Tréning Kft. által kifejezetten a park adottságaihoz kidolgozott - megrendezhető outdoor tréning programjavaslatok:

Egyenlő oldalú háromszög

Ennek a gyakorlatnak a során a kreatív problémamegoldás nehézségeit és technikáit tapasztalják meg a résztvevők. A megoldást azonban nem elég kitalálni, azt el is kell fogadtatni a résztvevőkkel, és ez már egy más készséget igényel. A feladat megoldásához pontosan meghatározható számú személyre van szükség. Kik lesznek ezek? Valóban ennyien vesznek részt a megoldásban? Mit csinálnak a többiek? Valós munkahelyi szituációkat modellez ez a játékos gyakorlat. A gyakorlat során a résztvevők mindegyikének bekötjük a szemét, úgy, hogy "leselkedésre" nem lesz lehetőségük.

Fejlesztendő készségek:

 • Belső kommunikáció
 • Stratégia kidolgozása, vita, vezetők születése
 • Aktív létszám kialakulása
 • Feleslegesség megtapasztalása

Híd a kastély Darnói Csatornáján

Ez az outdoor gyakorlat a csapatok közötti valamint a csapatokon belüli kommunikáció, munkamegosztás, együttműködés problémáinak feltárását, valamint a fejlesztését célozza. A résztvevők megtapasztalják egy közös cél elérése előtt tornyosuló akadályokat és gyakorolják azok leküzdését. A gyakorlat egyes fázisaiban a csapatokon belül különböző csapatszerepek válnak meghatározókká. A gyakorlat során tehát változhat a vezető személye, s megváltozik a csapatmunka jellege. Végül a csapatok közötti és a csapatokon belüli munkamegosztás, együttműködés eredményeként összeáll egy impozáns látványt nyújtó híd, mely 10 méter hosszan ível át a Hédervár Darnói Csatornán.

A hídépítés egy tervezési, részelemek kivitelezési és egy összeszerelési fázisból áll. Az alkotás élménye teszi teljessé ezt a gyakorlatot. A Híd nevével, egy hídavató kis üzenettel a Céghez való tartozás, az "egy csapat vagyunk" érzése erősödik a résztvevőkben.

Toronyépítés a Héderváry Kastély parkjában

Fejlesztendő készségek:

 • Csapaton belüli szerepek
 • Csapatok közötti kommunikáció, koordináció
 • Tervezés csapatban
 • Megvalósítás csapatban
 • Munkamegosztás

Kéz-láb motor

Fejlesztendő készségek:

 • Csapatmunka versenyhelyzetben
 • Egymásra figyelés, egymás tolerálása
 • Csapatvezetői szerep
 • Csapatmunka tanulása, fejlesztés
 • Csapatmunka motiválása

Bizalmi dőlés

Fejlesztendő készségek:

 • Egymás iránti bizalom
 • Felelősségérzet egymásért
 • Bizalomépítő kommunikáció

vissza az előző oldalra