Kezdőlap... - kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel
Foglalás/Ajánlatkérés... Galéria... Elérhetőség...
 

Aktuális ajánlataink

Flash töltődik...

Megnyílt a Herend-Lakosztály!

kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel

Városlátogatások...
Kerékpárutak...
A környék látnivalói...
Fesztiválok...
Színházak, mozik...
Sport és szabadidő...

kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel

''a Grófnál'' Étterem...

A Múzsák Kastélya... - kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel

Magyar Kastélyszállodák Szövetsége

Historic Hotels Europe

Honlaptérkép

 

Az egykori magyar koronázó város, mely nem csak a magyar királyok koronázási ünnepségeinek adott helyszínt 267 éven át, hanem egy időben a Magyar Országgyűlésnek is, ma is igazán hangulatos történelmi látnivalókban bővelkedő nagyváros. Pozsony, ahol Mozart már hat évesen koncertet adott és ahol Haydn az Eszterházy család zenekarának karmestereként tevékenykedett, pezsgő kulturális élettel várja látogatóit.

Bátran kiruccanhatnak ide a magyar turisták, nem fognak csalódni. A történelmi városrészekben kellemes sétákat tehetnek, miközben hangulatos kávézók, éttermek és sörözők sokasága közül válogathatnak. Pozsony történelmi belvárosában rengeteg a látnivaló, a monarchia hangulatát idéző épület, kis tér, hangulatos utcasarok. A látványt külön feldobják a modern köztéri szobrok: a főtéren például az egyik padra, egy Napóleonra emlékeztető figura könyököl, a Café Mayer mögött egy kalapját lengető sétáló polgárt láthatunk, tőle két lépésre a földből kandikál ki egy szerelő feje.

A pozsonyi vár, amelynek hatalmas, négytornyú tömbje magasan emelkedik a város fölé szintén kihagyhatatlan látnivaló. A csodálatos épület ma a Szlovák Nemzeti Múzeum állandó kiállításainak ad otthont.

A vár alatti zegzugos, meredek utcák sora a város legódonabb része. Ez volt az egykori zsidó negyed. Bár a zsinagóga már nincs meg, a műemlék jellegű házakat nagyon szépen restaurálták.

A történelmi belvárosban rengeteg szép templomot találunk, ezek közül is a legszebb és legjelentősebb az egykori koronázási templom, a Szent Márton-dóm. A székesegyházban 1563 és 1830 között 11 magyar király és 8 királyné koronázását végezte a magyar katolikus egyházfő. A templom kriptáiban pedig olyan jelentős személyiségek nyugszanak, mint például Pázmány Péter, Barkóczy Ferenc esztergomi érsek, vagy gróf Pálffy Miklós, aki Győr városát visszavette a töröktől.

A Főtér a város legszebb tere. Középen II. Miksa császár parancsára 1572-ben épült Roland-kutat láthatjuk. A téren található a rokokót idéző Apponyi- és Kutscherfeld-palota, a Helytartótanács egykori palotája és a 15. századi Zöld ház is. A legérdekesebb épület azonban a gyönyörű gótikus- reneszánsz Városháza, amelynek épületében találhatjuk a Városi Múzeum hűbéri igazságszolgáltatással foglalkozó kiállítását.

A Városháza mögött jobbra található a díszes Prímás palota, amely a barokk és a klasszicista stílus közötti átmenet formáit mutatja. Szintén a belvárosban magasodik a Mihály kapu, az óváros egyetlen megmaradt kapuja, ami alatt átsétálva, minden nyüzsgés ellenére megcsap bennünket a múlt levegője.

vissza az előző oldalra