Kezdőlap... - kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel
Foglalás/Ajánlatkérés... Galéria... Elérhetőség...
 

Aktuális ajánlataink

Flash töltődik...

Megnyílt a Herend-Lakosztály!

kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel

Árak...
Kártyák, kedvezmények...
Foglalás...

kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel

''a Grófnál'' Étterem...

A Múzsák Kastélya... - kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel

Magyar Kastélyszállodák Szövetsége

Historic Hotels Europe

Honlaptérkép

 

Ez a gyönyörű lakosztály Magyarországon egyedülállónak tekinthető, hisz főúri kastélyban ez az egyetlen ilyen szoba található az egész országban.

Az ízléses, visszafogott eleganciával berendezett lakosztály antik bútorai mellett található több közismert herendi figura, valamint olyan használati tárgyak, melyek hajdanán is a főúri kastélyok szobáiban általánosan fellelhetők voltak. Így például vázák, fali tálak és porcelánképek. Ezeken kívül vannak lámpavázák. Viktória mintával, mely minta nevét az angol királynőről kapta, továbbá egy gyönyörű süteményes készlet és tintatartó szintén Viktória mintával, de Héderváry színben. Ezt a ma is közkedvelt színt Khuen-Héderváry Károly gróf, Magyarország két ízben is volt miniszterelnöke rendelésére készítette a Herendi Porcelánmanufakúra a XIX-század végén. Több dísztárgyat egy másik közkedvelt herendi minta, az Apponyi díszít, szintén a Héderváry színnel kombinálva. Ez a minta, melyet gróf Apponyi Albertnek készítettek először az 1930-as években, egyesíti a Távol-Kelet egzotikumát és a kiegyensúlyozott polgári életérzést. Letisztult, stilizált virágmintáival nyugalmat és mértékletességet sugároz.

A lakosztályban elhelyezett vitrinben további ismert herendi figurák találhatók, mint például a Hadik huszár, mely Kisfaludy Stróbl Zsigmond alkotása, Déryné alakja, a Matyó Madonna, a Fésülködő nő, mely Lux Elek munkája, továbbá a Táncoló sorozat darabjai, melyek Gácser Kata tervei alapján készültek.

Az új "Herend Lakosztály" a Héderváry Kastély egyik legkedveltebb lakosztályában, a Moson-lakosztályban került kialakításra. Ez a nagy alapterületű, több helyiségből álló és antik bútorokkal berendezett lakosztály a parkra néző romantikus kis erkélyével tökéletes kényelmet nyújt. Két elkülönített hálórészből áll, tágas előszobával, valamint külön fürdővel és WC-vel rendelkezik. Így a páratlan szépségű herendi tárgyakkal feldíszítve minden bizonnyal még jobban elnyeri a vendégek tetszését és még népszerűbb lesz. Hisz az antik bútorzat ezekkel a csodálatos dísztárgyakkal kiegészítve alkot igazán főúri és kastélyhoz illő, autentikus környezetet, mely igazi "Paradicsom" a művészetek és a régi korok kedvelőinek. Ezek mellett a modern kor vívmányai sem hiányozhatnak. Nem csak egy prémium kategóriás Loewe TV és egy Pioneer DVD-játszó, de egy Bose CD-s rádió is a vendégek kényelmét szolgálja.vissza az előző oldalra