Kezdőlap... - kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel
Foglalás/Ajánlatkérés... Galéria... Elérhetőség...
 

Aktuális ajánlataink

Flash töltődik...

Megnyílt a Herend-Lakosztály!

kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel

Városlátogatások...
Kerékpárutak...
A környék látnivalói...
Fesztiválok...
Színházak, mozik...
Sport és szabadidő...

kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel

''a Grófnál'' Étterem...

A Múzsák Kastélya... - kastélyszálloda, kastély, kastélyszálló, hédervár, kastélyhotel

Magyar Kastélyszállodák Szövetsége

Historic Hotels Europe

Honlaptérkép

 

Az osztrák császárok egykori székhelye, később az 57 milliós Osztrák-Magyar Monarchia fővárosa és az Osztrák Köztársaság jelenlegi szövetségi fővárosa az egész világon ismert kedvelt úti cél. Éppúgy, mint a régi elmúlt időkben, ma is érezni a Duna partján fekvő, ragyogó metropolis sajátságos légkörét.

A Hofburg lenyűgöző méreteivel, pazarló pompájával a régi Ausztria nagyságának és gazdagságának szimbóluma volt. A Schönbrunni kastély a város központjától kb. hat km-re található és a földalattival érhető el a legegyszerűbben. Eredetileg kis kastély volt, melyet vadászkastéllyá építettek át és állatkertet is telepítettek hozzá.

A vásárlás Bécsben elegáns és drága elfoglaltság. Az udvarias kiszolgálás mellett az áruk minősége a legkényesebb ízlésnek is megfelel. Szombat délelőttönként alkalmi vásárlás lehetséges a bolhapiacon, de naponta vásárolhatnak a 20 bécsi szabadpiac egyikén.

A turisták feltétlenül nézzék meg a Prater néven ismert szórakoztató negyedet körhintákkal, céllövöldékkel, mutatványosokkal és játékautomatákkal. A Prater messziről látható jelképe az óriáskerék.

Komolyzenei koncertek (Musikverein és Konzerthaus) gyakran élvezhetők a városban a Bécsi Filharmonikus Szimfonikus Zenekar, illetve híres vendég zenekarok előadásában.

A város egyéb nevezetességei: Szépművészeti Akadémia, Művészettörténeti Múzeum, Belvedere Palota, Beethoven Emlékház, Lepkeház, Hofburg, Karls Templom, Leopold Múzeum, Nemzeti Színház, Természettudományi Múzeum, A Régi sütöde, Várkápolna, Schönnbruni Pálmaház, Parlament, Stephansdom, Állami Operaház, Votiv Templom..

vissza az előző oldalra